Vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Het gemiddelde wettelijk pensioen voor zelfstandigen is niet genoeg om uw huidige levenstandaard te behouden. Wij raden u aan om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Een VAPZ biedt een optimaal rendement; gewaarborgde rente met daarbovenop een belastingvrije winstdeelname.

Uitkering

Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, ontvangt u het opgebouwde kapitaal. Een vervroegde uitkering ontvangt u bij:

  • Reserve-overdracht naar een andere pensioeninstelling (mits uitstapkosten);
  • Vervroegd pensioen vanaf 60 jaar (mits uitstapkosten);
  • Bij voortijdig overlijden (het spaarreserve wordt uitgekeerd aan de aangeduide begunstigde(n), eventueel verhoogd tot een contractueel bepaald kapitaal bij overlijden).

Extra optie: Sociaal vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Een deel van de gestorte premie wordt gebruikt voor allerlei dekkingen zoals overlijdenspremie, vervangingsinkomen, premiestorting bij invaliditeit enz. In een sociaal VAZP kunt u extra storten en u heeft dus ook extra fiscaal voordeel.

Premie

De hoogte ven de premie is afhankelijk van het netto-belastbaar beroepsinkomen met een minimum van honderd euro per jaar. De premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar, maar leveren ook een besparing (tot 20%) op uw sociale bijdragen.

Contact

Wij werken graag voor u een pensioenplan op maat uit en berekenen exact uw fiscaal voordeel. Een VAPZ biedt u nog veel meer mogelijkheden zoals het financieren van uw vastgoedprojecten. Wij geven u graag meer informatie over de vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag nu uw offerte aan

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord